Sidor

tisdag 9 mars 2010

Han är en macho-kock

// av "gästbloggaren"













Jag hamnade framför Per Morbergs matlagningsprogram. Han lagade hederlig gammal husmanskost, kåldolmar och gräddsås. Inget märkvärdigt där alltså. Men sättet han lagade de där kåldolmarna på var rätt märkvärdigt. Han liksom slängde runt där i köket, kastade saker ner på skärbrädan, sparkade till ungsluckan med foten och spetsade någon böna med en kniv, och allting med en sådan nonchalans, som att det var det naturligaste i världen.

Jag satt där och funderade över vad det var han gjorde och till slut, när han med svettpärlan hängandes från nästippen slet loss stora klumpar smör med nävarna, kom jag på det. Han är en macho-kock. Han lagar maten som en riktig karl.

Är det kanske så man ska laga mat. Är det möjligen så man får upp intresset för matlagning. Jag tänker prova den där machotekniken själv redan ikväll. F*n vad jag ska smälla i luckor och kastruller. Frågan är bara vad jag skall laga. Helt säkert blir det inte kåldolmar.